首页 > 作品 > 正文

Iterare arquitectos | 巨人之屋Iterare arquitectos | 巨人之屋


巨人之屋 ©Iterare arquitectos

巨人之屋位于巴伦西亚著名的渔港埃尔卡巴尼亚街区,这栋独特的建筑位于一个历史悠久的街区。区别于其他通过研究城市建成要素及具有当地特质的创意型建筑,巨人之屋的创新,在于对当地历史进行深入挖掘与研究后的设计。

Located in Valencia´s famous fisherman’s neighbourhood of El Cabañal, House of Giants sets itself as a singularconstruction on this historical area. Its innovation, far from using in vogue solutions completely out of context and place, comes from the deep update of the history that takes place in this building.


巨人之屋内部建筑施工图 ©Iterare arquitectos

在没有过度简化或风格化的情况下,建筑采用了先进的当代设计风格:使用地中海建筑风格的材料和建造技术,并组织当地施工能力强、负责任的、了解历史建筑时代及项目考察有建树的当地居民和工厂进行施工。

Without oversimplifying or stylizing, the task was to bring up with an updated contemporary proposition, all those materials and construction techniques of the Mediterranean, those of the local people and local industry, efficient and responsible, those that understood the test and weight of time with great dignity.


巨人之屋内部建筑施工图 ©Iterare arquitectos

整个房屋都使用了该地区的天然石材,土灰石膏,再生木材以及其他材料和传统技术,它们不仅具有当代意义,也对于过去和未来有着传承作用。

And so all over the house natural stone from the area, earthy lime plaster, reclaimed wood from the very building and other such materials and traditional techniques are used though with a contemporary understanding of them, not being a call to the past but a hint to the future.

这是一个先例,旨在更新社区的建筑遗产,从而为社区的未来做准备,而不会掩盖、冒犯或扭曲其过去的建筑和周边环境。在空间上,连接各个楼层的内部楼梯无疑是房屋的关键元素。

It was a kind of precedent aiming to update the built heritage of the neighbourhood, thus preparing it for its future; without overwriting, insulting or perverting any of the aspects of its past. Spatially, the interior staircase connecting each level is, with no doubt, the key element of the house.




巨人之屋楼梯示意图 ©Iterare arquitectos

阳光从石材上反射到地面、墙壁和台阶上,走进全部由天然石材覆盖的空间,自由的穿梭在各个房间里是一种有趣的视觉体验。

Traveling it becomes a sensual experience; walking through a cave completely covered with natural stone, rich in reflections, light and shadows over the walls and steps.


巨人之屋建筑内部光影反射状态 ©Iterare arquitectos

在建筑正面的墙壁上,房屋所有者(也是当地的雕塑艺术家)给房子起了个名字,以代表他的作品以巨人的形象刻在石头和玻璃上。通过这种方式,房屋与存在于该地区的那些古老建筑的风格想连,其装饰象征着房屋主人独特的艺术风格和个人品味。

On the facade, the owner, also a local artist engraver, will give the house its name, for his work in the shape of figures of Giants, is engraved on the stone and glass. This way the house links itself with those ancient buildings still present on the area, with a symbolism in decoration that was part of their owners particular persona.


巨人之屋建筑外立面图 ©Iterare arquitectos


项目信息
项目名称:House of giants  巨人之屋
项目地点:Barraca 135, Valencia, Spain
建筑设计:Iterare arquitectos
主要功能:居住
单层面积:78㎡
层  数:3
设计年份:2017年-2018年
竣工年份:2018年-2019年