首页 > 作品 > 正文

A+ARCHITECTURE丨阿达•洛芙莱斯中学A+ARCHITECTURE丨阿达•洛芙莱斯中学

本帖最后由 陶竞搏 于 2021-2-25 13:42 编辑

The Anthropocene, i.e. the Age of Man, is the period in the history of the Earth that began when human activities had a significant and largely negative overall impact on the Earth’s ecosystem. As architects, we have a responsibility to reduce the impact of our activities on the environment. Ada Lovelace secondary school was therefore designed with this in mind. It is a sustainable and environmentally friendly building.

人类世,即人类活动对地球的改变足以开创一个新的地质年代。自这一时期开始,人类活动对地球的生态系统产生了重大且整体负面的影响。作为建筑师有责任去减少自身活动对于环境的影响。阿达•洛芙莱斯中学的设计正是基于这样的观念而建:这是一栋可持续发展的、对环境友好的建筑。

As the 1st exemplary clean energy school (BEPOS) with the NoWatt label and silver level BDM for Occitania, the building offers future users – students and teachers – an amenity that has been designed in total harmony with its environment.

作为第一所获得NoWatt认证和欧西坦尼亚BDM银级认证的清洁能源示范学校(BEPOS),阿达•洛芙莱斯中学为其未来的用户(学生和教师)提供了与周围环境完美相融的基础设施。


内部广场©Benoit Wehrle

The stones covering the facade are locally sourced, the insulation is made of hemp and wood wool and solar panels were naturally installed on the roof, as the area receives a lot of sun.
覆盖立面的石材取自当地,隔热层是由麻和木棉制成;因为该地区阳光充足,在屋顶上安装了太阳能板。

Beyond these environmental basics, we have produced a contemporary, bold, powerful and dynamic architectural structure. We wanted people to be drawn to this place of education in this difficult neighborhood. Shapes collide, as stainless-steel panels make it seem as though the facades are empty, which are broken up by rows of windows.

除了这些环境基础,建筑师还创造了一个当代的、大胆的、动感有力的建筑结构,旨在将社区中的人们吸引到教育场所内部。立面上的石板以不同的形状相互碰撞,偶尔穿插的不锈钢板搭配不规则分布的带状窗户,使立面看上去仿佛是中空的。


建筑立面©Benoit Wehrle


不规则条形窗户©Benoit Wehrle

“新一代”校园

A “NEW GENERATION” OF SCHOOL

•有机、环保的设计和运作方式。
•提供专注于数字艺术和文化的教育。
•采用用户控制协助系统让从设计到运作过程中的所有人员参与进来。团队根据学校的数字建筑模型创建了一个由Citae管理的游戏及网站,使学生们能够以虚拟的方式访问学校建筑、发表他们的观点并了解节能相关知识。
•为学校所在的Mas de Mingue城区更新做出贡献。

•An organic, environmentally friendly design and operation.
•Offers education that focuses on the digital arts and cultures.
•User Control Assistance to involve people attending the school, from its design to its operation. A game and a website, managed by Citae, were therefore built with the students based on the digital model of the building to allow them to visit it virtually, give their opinion and learn about energy saving.
•Contributing to the urban renewal of the Mas de Mingue district where the school is located.


标识系统©Benoit Wehrle


楼梯©Benoit Wehrle


走廊©Benoit Wehrle


教室©Benoit Wehrle


餐厅©Benoit Wehrle


总平©A+Architecture

项目信息
项目名称:阿达•洛芙莱斯中学
项目地点:Nîmes, Gard (法国)
客户单位:Le Gard Département SPL 30
建筑面积:5,898 ㎡

用地面积:14,562㎡

竞赛时间:2019.09